Op deze pagina vindt u het laatste nieuws uit onze gemeente.

1 juni - Op maandagmorgen luidden de klokken in Eethen. Die ochtend van 1 juni overleed zr. Bertine van Steenis – van der Kolk. Ze werd 42 jaar. Bertine was al geruime tijd ziek. Aan die lijdensweg is een einde gekomen. Op de rouwbrief lezen we de woorden uit het bekende ‘Lichtstad met uw paar’len poorten’: ‘Daar zal ik mijn Heer ontmoeten, luist’ren naar zijn liefdesstem. Daar geen rouw meer en geen tranen in het nieuw Jeruzalem.’

Die rouw en die tranen zijn wel werkelijkheid voor Erik, Fleur, Anouk en Nikki, die hun vrouw en moeder verliezen. En voor Wim en Marja, die hun dochter moeten missen. En dat terwijl er al zoveel leed op hun levensweg gekomen was, in het overlijden van Roos, en Annemiek.

We zoeken met en voor hen naar woorden van steun en troost in het geloof dat God ook hun bestaan deelt, verborgen aanwezig.

De afscheidsdienst vindt vrijdagmorgen om 10.30 uur plaats in de kerk van Eethen. Vanwege de coronatijd is de uitvaart in besloten kring. Via www.thuismeekijken.nl is de dienst live te volgen. Het wachtwoord is Bertine1978. Via kerkomroep.nl (Hervormd Eethen-Drongelen) is de dienst te beluisteren. Meeleven kan via memori.nl/gedenkplaats/bertine-van-steenis. Of natuurlijk door een kaart of andere blijk van meeleven te bezorgen op Wilgenstraat 16.

Zondag zullen we Bertine in de dienst gedenken.

De digitale rouwkaart is hier te lezen.