Rondom kerkdiensten

Rondom de kerkdiensten

Overzicht kerkdiensten

 

Hieronder vindt u een overzicht van de kerkdiensten die binnenkort in onze gemeente gehouden zullen worden.

 

 

 

Zondag 17 december:

9.30 uur: ds. Michiel Vastenhout

 

 

 

Zondag 24 december:

9.30 uur: ds. Michiel Vastenhout (Kinderkerstfeest)

21.30 uur: ds. Michiel Vastenhout (Kerstnachtdienst)

 

 

Maandag 25 december (Eerste Kerstdag):

10.00 uur: ds. Michiel Vastenhout

 

 

 

Zondag 31 december:

9.30 uur: ds. Gerco Lock (Uitwijk)

18.30 uur: ds. Michiel Vastenhout (Vesper Oudejaarsavond)

 

 

 

Hieronder kunt u het lied van het adventsproject beluisteren!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bijbels, psalmboeken en liedbundels

De psalmboeken en liedbundels die we gebruiken in de erediensten zijn achterin de kerk aanwezig en kunnen vrij gebruikt worden. Het zijn de bundels 'Psalmen in tweevoud' en 'Op Toonhoogte (ed. 2005)'.

Het is fijn om een eigen Bijbel mee te nemen naar de kerk. Deze zijn niet aanwezig in de kerk. De gebruikte vertalingen zijn de Herziene Statenvertaling en de Nieuwe Bijbelvertaling. Onder 'Informatie vooraf' kunt u vaak vinden welke vertaling in de dienst gelezen wordt.

 

Oppas

Iedere zondagmorgen is er tijdens de kerkdienst oppas voor de allerkleinsten. Dit wordt gehouden in de Hoeksteen.

 

Kindernevendienst en zondagsschool

Afwisselend wordt er tijdens de Schriftlezing en de preek voor de kinderen een eigen bijeenkomst gehouden in de consistorie van de kerk. De kindernevendienst is bestemd voor kinderen van groep 1, 2 en 3. De zondagsschool voor kinderen van groep 4, 5 en 6. Op de activiteitenkalender of hierboven onder Informatie vooraf is te vinden welke van de twee bijeenkomsten gehouden wordt.

 

Collectemunten

De collectemunten zijn te koop in zakjes van € 30,- (40 stuks à € 0.75 of 25 stuks à € 1,20). U kunt de collectemunten iedere eerste dinsdag van de maand om 19.00 uur in de consistorie van de kerk in Eethen afhalen. U kunt ze ook (na een telefonische afspraak) afhalen bij Cock van Wijk in Meeuwen.

 

Kerkauto

Voor mensen die moeilijk naar de kerk kunnen komen, rijdt er voor iedere dienst een kerkauto. Bij toerbeurt wordt dit vervoer verzorgd door een gemeentelid. Dit gemeentelid wordt vermeld in de 'Voetius' en op deze site onder 'Informatie vooraf'. Wilt u zich aanmelden om met uw auto mensen te vervoeren die anders niet naar de kerk kunnen komen, neem dan contact op met Andries van Klij tel. 351885.

 

Internet en kerktelefoon

Kerkdiensten kunnen via internet worden beluisterd. Dit kan op www.kerkomroep.nl.

Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om via kerktelefoon de diensten mee te maken. Dit gaat via de telefoonlijn. Deze optie staat open voor gemeenteleden die door ziekte of ouderdom langdurig niet in staat zijn naar de kerk te komen. Voor informatie hierover kunt u terecht bij Wim van der Kolk, tel. 352431.

© Copyright. Hervormde gemeente Eethen Drongelen 2017