Kerken, Hoeksteen en begraafplaats

Kerkgebouwen, de Hoeksteen

en de begraafplaats

Kerkgebouwen

Zowel in Eethen als in Drongelen is er een kerkgebouw. De kosters zijn verantwoordelijk voor het beheer. In Drongelen is dit Henk Rochat en in Eethen verzorgen Gijs en Lucy van Veldhuisen het kosterschap. De kerkgebouwen worden uiteraard in eerste instantie gebruikt voor kerkdiensten, maar kunnen ook gehuurd worden voor activiteiten die passen bij de aard van het gebouw. Denk hierbij aan concerten en culturele activiteiten. Het monumentale, maar pittoreske kerkgebouw in Eethen wordt ook verhuurd voor huwelijksdiensten van mensen van buiten de gemeente.

De Hoeksteen

In het gemeentecentrum 'De Hoeksteen', De Hoek 8 te Eethen worden allerlei activiteiten georganiseerd, zoals bijeenkomsten van het jeugdwerk, catechisaties en vergaderingen. Ook bijeenkomsten rondom begrafenissen vinden in 'De Hoeksteen' plaats. Het gebouw kan, met of zonder bediening, worden gehuurd voor cursussen, feestjes e.d.

Begraafplaats

In Eethen wordt de begraafplaats bij de kerk door het College van Kerkrentmeesters beheerd.

Voor informatie rond gebruik en verhuur van kerkgebouwen en het verenigingsgebouw, en voor vragen rond de begraafplaats kunt u mailen naar kerkvoogdij @ hervormdeethenendrongelen.nl.