IZB Focustraject

Samen met de hervormde gemeente en de gereformeerde kerk van Genderen doen wij als hervormde gemeente van Eethen en Drongelen vanaf september 2019 mee aan een IZB Focustraject.

Christen-zijn is spannend geworden in Nederland. Geloven in God spreekt niet meer vanzelf. Leven met God staat steeds meer onder druk. Als christen sta je steeds vaker alleen. Mensen om je heen begrijpen niet wat jou beweegt.

Wat betekent het om in deze context Jezus Christus te volgen en getuigend te leven? Hoe kun je in je dagelijks leven naar Hem verwijzen in wie je bent, in wat je doet en in wat je zegt? Hoe kun je het verschil maken te midden van mensen die niets met kerk en geloof hebben? Hoe kan de kerk je daarbij helpen?

Over deze vragen gaat het in een IZB Focustraject.

Over de achtergrond en de inhoud van een Focustraject kun je op deze website veel meer lezen.

Om in de drie gemeenten het Focustraject goed te laten verlopen, is een Focusteam samengesteld. Voor onze gemeente bestaat dit uit Monique Branderhorst, Gerben van Helden, Willemieke Riphagen en ds. Michiel Vastenhout. Uiteraard kunnen u en jij met alle vragen en opmerkingen over het Focustraject bij ons terecht. Dit kan door ons persoonlijk aan te spreken, of door een mailtje te sturen naar focusteam@hervormdeethendrongelen.nl

Blok 1:

Het thema van Blok 1 is 'Jezus ontmoeten'. Tot aan Pasen wordt dit thema uitgewerkt in vijf diensten, die gevolgd worden door mogelijkheden tot gesprek in de weken erna.

De nieuwsbrieven, die we voorafgaand aan elke themadienst verspreiden, zijn hier te downloaden:

Thema 1.1. Jezus nodigt ons uit

Thema 1.2. Jezus ziet ons aan

De themapreken zijn hier terug te lezen of terug te luisteren.

Thema 1.1: Jezus nodigt ons uit (12 januari), in pdf.

Thema 1.2: Jezus ziet ons aan (9 februari), in pdf.

Opstartfase:

Tijdens Fase 0 van het Focustraject (van september tot december 2019) kwamen in vijf themadiensten kernwoorden van Focus aan de orde. Deze thema's werden verdiept in een aantal thema-avonden.

De themapreken zijn hier terug te lezen of terug te luisteren.

Thema 0.1: Ont-moeten (22 september), in pdf of mp3.

Thema 0.2: Verwondering (29 september), in pdf.

Hier is het dankgebed na te lezen dat tijdens de thema-avond werd gemaakt.

Thema 0.3: Verlegenheid (13 oktober), in pdf of mp3.

Thema 0.4: Verlangen (27 oktober), in pdf of mp3.

Thema 0.5: Verwachting (8 december). in pdf of mp3.