IZB Focustraject

Samen met de hervormde gemeente en de gereformeerde kerk van Genderen doen wij als hervormde gemeente van Eethen en Drongelen vanaf september 2019 mee aan een IZB Focustraject.

Christen-zijn is spannend geworden in Nederland. Geloven in God spreekt niet meer vanzelf. Leven met God staat steeds meer onder druk. Als christen sta je steeds vaker alleen. Mensen om je heen begrijpen niet wat jou beweegt.

Wat betekent het om in deze context Jezus Christus te volgen en getuigend te leven? Hoe kun je in je dagelijks leven naar Hem verwijzen in wie je bent, in wat je doet en in wat je zegt? Hoe kun je het verschil maken te midden van mensen die niets met kerk en geloof hebben? Hoe kan de kerk je daarbij helpen?

Over deze vragen gaat het in een IZB Focustraject.

Over de achtergrond en de inhoud van een Focustraject kun je op deze website veel meer lezen.

Tijdens Fase 0 van het Focustraject (van september tot december 2019) komen in vijf themadiensten kernwoorden van Focus aan de orde. Deze thema's worden verdiept in een aantal thema-avonden. In twee groepen komen jongvolwassenen en andere gemeenteleden bij elkaar.

De themapreken zijn hier terug te lezen of terug te luisteren.

Thema 1: Ont-moeten (22 september), in pdf of mp3.

Thema 2: Verwondering (29 september), in pdf.

Hier is het dankgebed na te lezen dat tijdens de thema-avond werd gemaakt.

Thema 3: Verlegenheid (13 oktober), in pdf of mp3.