Nieuws

Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws uit onze gemeente.

 

 

(22 mei) Oproep om mee te helpen met de rommelmarkt

Zondag werd de brief uitgedeeld waarin een oproep wordt gedaan om mee te helpen bij de rommelmarkt ten bate van het beamerproject. De datum is 1 juli.

De brief is hier te vinden.

 

(11 mei) Samen Doen

Vanuit de kerkenraad hebben we de avond rond Samen Doen in het dorpshuis bezocht. Iets wat de moeite waard was om hier te delen, is de website van de vrijwilligerscentrale Aalburg. Ook is hier de activiteitenkalender te downloaden. Iets om (oudere) gemeenteleden op te attenderen!

 

(7 mei) Hand-out themadienst

Hier is de hand-out van de themadienst over Romeinen 6 vers 1-11 te vinden.

 

(5 mei) Verhaal over Frits Citroen op tv

Op 4 mei werd in het programma Geloof en een hoop liefde (EO) het verhaal verteld van Frits Citroen. Indrukwekkend! Gemeentelid Wim van der Kolk komt ook aan het woord. Het is hier terug te kijken.

 

(21 april) GVO-les op tv

In het tv-programma Lifestyle Experience zal op RTL4 vanmiddag om kwart over twee aandacht worden besteed aan het godsdienstonderwijs op de PWA-school. Docente Jeanne de Man komt hierin aan het woord. De herhaling is zaterdag om tien over drie op RTL5.

 

(10 april) JV De Brug

Zondagavond was JV De Brug bij elkaar in De Hoeksteen. Ze dachten na over Goede Vrijdag en Pasen. Het resultaat waren, naast goede gesprekken, vier collages met uitgeknipte krantenkoppen. Prachtig om te lezen, en om te gebruiken bij bezinning op deze bijzondere feesten. Ze zijn hier te vinden.

 

(10 april) Project catechese en kringwerk:

Dit jaar was de inhoud van de zendingsbus bestemd voor het GZB-jongerenproject ‘Geloof in de gevangenis’. Dit project ondersteunt het werk in Albanese gevangenissen van Prison Fellowship Albania. Met name het pastorale werk in de jeugdgevangenis van Kavaja wordt gesteund.

Bekijk hier een filmpje over dit project.

Dit jaar is het mooie bedrag van € 102,70 bij elkaar gebracht. Allen dank!

 

(10 april) Prachtige opbrenst!

De collecte voor Giro 555 heeft na verdubbeling door de diaconie het mooie bedrag van € 866,50 opgebracht. Alle gevers hartelijk dank!

 

 

(3 april) Diaconale collecte 9 april

De diaconale collecte is deze week bestemd voor het bestrijden van de hongersnood in delen van Afrika en in Jemen. Via Giro 555 is daar de afgelopen tijd veel aandacht voor geweest. Een dodelijke combinatie van geweld, armoede en extreme droogte veroorzaakt honger in Zuid-Soedan, Noordoost-Nigeria, Somalië, Jemen en omringende landen. Juist de levens van kinderen, zieken en de allerarmsten zijn hierdoor in gevaar. Daarom vragen wij uw gaven voor deze actie. De opbrengst van deze collecte zal door de diaconie verdubbeld worden. Meer informatie kunt u vinden op www.giro555.nl

 

 

(1 april) Beamerproject

We kijken terug op een zeer geslaagde film- en dineravond afgelopen vrijdag. De jongvolwassenenkring kreeg door deze actie het prachtige bedrag van € 773 bij elkaar voor de aanschaf van de beamer. Geweldig! Kijk hier voor een impressie.

Ook kunt u nog altijd lege flessen inleveren achterin de kerk, of bij fam. Branderhorst (Bollenhoef 25) of fam. Rochat (Gansoyen 26). De tussenstand staat hier op € 152!

 

(1 april) Vespers Stille Week

In de Stille Week willen we opnieuw tijdens een aantal vespers toeleven naar Goede Vrijdag en Pasen. Van maandag tot en met donderdag beginnen we om 20.00 uur in de kerk van Eethen. Een mooie gelegenheid om stil te worden, te bidden, te zingen. De doorgaande lijn in de evangelielezing is uit het Lucasevangelie. Maar kunt u of jij een keer niet, dan geeft dat niet. De kerk is open!

In de loop van de volgende week plaatsen we het programma onder 'Kerkdiensten'.

 

(1 april) Zangdienst Eerste Paasdag

Op Eerste Paasdag is er ’s avonds weer een zangdienst. Is er een lied dat u of jij graag wilt zingen? Of kent u een gedicht dat u graag wilt delen? Of wil je muzikaal je medewerking verlenen? Laat het weten aan onze predikant.

 

(1 april) Paasontbijt

Ook dit jaar willen we weer de paasontbijtservice gaan verzorgen. Maandag 17 april is het weer zover. Afgelopen week zijn de opgavestroken thuisbezorgd en daarmee kunt u zich weer opgeven. We hopen weer veel ontbijtjes te mogen verzorgen en een mooi bedrag naar ons project ‘Bijbels voor Ossetië’ te kunnen bijschrijven. Een hartelijke groet van de zendingscommissie.

 

 

(15 maart) Opgeven diner- en filmavond

Vrijdag 31 maart is er in de kerk van Eethen een bijzondere diner- en filmavond ten bate van het beamerproject. Dat wil je niet missen! De flyer om je op te geven is hier te downloaden. Opgeven kan tot 24 maart. Kom ook!

 

(15 maart) Terugblik concert The Psalm Project

Lees hier een verslag op AltenaNet van het concert.

Bekijk hier een paar mooie foto's.

 

(15 maart) Tekst en muziek luisterlied

De tekst en muziek van het lied 'Hemelse Samaritaan' zijn hier te vinden.

 

 

(7 maart) Info collecte GZB

A.s. zondag wordt de voorjaarszendingscollecte voor de GZB gehouden. Kijk hier voor meer informatie.

 

 

(17 februari) Save the date!

De jongvolwassenenkring vraagt u om vrijdagavond 31 maart vrij te houden in uw agenda. Dan houden zij een actie voor het beamer-project. Zij organiseren een sfeervolle diner & film avond in een bijzondere setting! Details over de avond en hoe u zich kunt opgeven volgen binnenkort.

 

 

(8 februari) Dagelijks Woord

Graag wijzen we u en jullie op de digitale mogelijkheden die er tegenwoordig in overvloed zijn als het gaat om het gevoed worden met woorden uit de Bijbel. Iedereen met een smartphone kan een app downloaden, die je iedere dag een Bijbeltekst laat lezen. Zo is er bijv. de app ‘Dagelijks Woord’. Die geeft je bovendien de mogelijkheid om de dagtekst in z’n context te lezen. Een mooie manier om dagelijks gevoed te worden en zo te groeien in geloof!

 

 

(26 januari) Concert Psalm Project in Eethen!

Op 12 maart zal er om 20 uur (in plaats van de reguliere avonddienst) in de kerk van Eethen een concert gehouden worden door The Psalm Project, als voorbereiding op Pasen.

Tickets zijn te bestellen op http://www.zingenindekerk.nl Zoek op Psalm Project en Eethen.

Voor de gemeenteleden: deel deze informatie met anderen, en vooral met andere leden van de gemeente allereerst!

En wacht vooral niet te lang met reserveren, het kan zomaar zijn dat er veel animo bestaat!

 

 

(23 januari) Rommelmarkt

In de loop van dit jaar zal een rommelmarkt gehouden worden! Nadere info volgt. We zijn op dit moment op zoek naar iemand in Eethen die opslagruimte beschikbaar heeft. Geef dit graag even door aan Sandra Rochat. En wie het leuk vindt om mee te denken in de organisatie van deze markt, kan zich ook bij haar melden. Hiervoor worden weer andere talenten gevraagd dan voor bijv. jeugdwerk. Dus aarzel niet, en doe mee!

 

(23 januari) Kijktip GVO-lessen

Tjeerda Kuijt en Jeanne de Man verzorgen op de PWA-school in Eethen de lessen GVO (Godsdienstig VormingsOnderwijs). Zij attendeerden ons op een serie uitzendingen op tv waarin een inkijkje geboden wordt in dit werk. De uitzendingen zijn van 22 januari t/m 9 april op zondag om 14.20 uur op RTL4 bij Lifestyle Xperience. De herhaling is op zaterdag om 15.10 uur op RTL5. Een mooie kans om een beeld te krijgen bij dit werk op de basisschool, dat we als gemeente van harte ondersteunen.

 

(23 januari) Kerkbalans

De actie Kerkbalans (vrijwillige bijdrage) is gaande! De banners hangen op hun plek! Zo is hier te zien.

 

(23 januari) Opvoedingsbron

Hier is de Opvoedingsbron van dit jaar te downloaden. Dit is een digitaal magazine voor ouders en andere opvoeders in de kerk. Het thema dit jaar is ‘In gebed’.

 

 

(18 januari) Benjamin

Kijk hier voor een impressie van de clubavond van jeugdclub Benjamin.

 

 

(16 januari) Flessenactie

In de hal van onze kerken kunt u iedere zondag lege flessen kwijt. De opbrengst is voor het beamerproject. Doordeweeks kunt u ze kwijt bij fam. Branderhorst, Bollenhoef 25 of bij fam. Rochat, Gansoyen 26.

 

(16 januari) Vrijwillige bijdrage 2017

Op zaterdag 21 januari gaat de landelijke actie voor de vrijwillige bijdrage van start onder de naam ‘Kerkbalans 2017’. Als kerkrentmeesters hebben we besloten om niet meer rond kerst de vrijwillige bijdrage op te halen, maar tijdens deze landelijke actieperiode. Er is tijdens deze actie in het hele land aandacht voor vrijwillige bijdragen aan kerken. Zo zullen wij bijvoorbeeld spandoeken bij de kerken ophangen om de actie onder de aandacht te brengen. In de periode van 21 januari t/m 4 februari zullen wij bij u langs komen met de jaarlijkse brief voor de vrijwillige bijdrage. Ook dit jaar zal het volledige bedrag ten goede komen aan de lokale kerk. Het kerkenwerk is afhankelijk van uw bijdrage. Helpt u mee de begroting van onze kerk in balans te houden?

 

 

(11 januari) Bezoek Voedselbank

Dinsdagmiddag 10 januari zijn we met de tieners van On Track en Follow Me naar de Voedselbank Altena geweest. Die is gevestigd in Sleeuwijk. We hebben daar de opbrengst bezorgd van de diaconale collecte in natura die we afgelopen zondag hebben gehouden.

Het was boeiend om te zien wat voor werk daar door vele vrijwilligers wordt gedaan, om te zorgen dat ook mensen die (te) weinig inkomsten hebben tóch voldoende kunnen eten.

Tegelijk zette het ons aan het denken over de grote verschillen die er ook in Nederland bestaan tussen rijkere en armere mensen.

Maar het thema 'omzien naar elkaar' werd wel veel concreter voor ons! Zo hadden we dit keer catechisatie in de praktijk!

Kijk hier voor de foto's.

© Copyright. Hervormde gemeente Eethen Drongelen 2017