Op deze pagina vindt u het laatste nieuws uit onze gemeente.

(26 juli 2018)

Moldavië:

Er komen deze weken goede berichten uit Hirtop! De tieners en de leiding hopen a.s. dinsdagavond weer te landen op Schiphol. Kijk voor hun blog op https://ikdoemee.lst.nl/2018-samen-sterk-voor-hirtop/

Safe the date:

Na de vakantieperiode willen we de kerk een grote schoonmaakbeurt geven. Deze staat gepland voor vrijdag 7 september. Aansluitend is er voor de vrijwilligers een barbecue in de boomgaard achter de Hoeksteen. Ook de tuinmannen en –vrouwen en vrijwilligers die gedurende het jaar de kerk en de Hoeksteen schoonhouden worden van harte uitgenodigd voor de BBQ. Noteer het in je agenda!! Later volgt er nog meer informatie. Het College van Kerkrentmeesters

(14 juni 2018)

Bezorging Voetius in Eethen:

Met ingang van 1 juni 2018 heeft Nathan Somsen (Raadhuisstraat 9) de bezorging van de Voetius overgenomen van Casper Raams. Het betreft abonnees in de straten: Raadhuisstraat, C. Branderhorststraat, A. v/d Kolkstraat, De Korten Bruggert en Kleibergsestraat. Voor vragen kunt u altijd bij Nathan terecht. De overige straten in Eethen neemt Stefan Riphagen (Hoofdveld 20) voor zijn rekening.

Data Heilig Avondmaal:

Het vieren van de Maaltijd is een hoogtepunt in het gemeenteleven. Daarom delen we ruim van tevoren vast de data waarop we het Avondmaal vieren, zodat u en jullie er rekening mee kunnen houden, bijv. als je op zondagen werkt.

De komende data zijn 9 september, 2 december en 20 januari.

(24 mei 2018)

Solidariteitskas:

Eén deze dagen valt de brief “Solidariteitskas 2018” op de mat bij gemeenteleden van 18 jaar en ouder. De kerk vraagt u om aan dit fonds een gift van € 10.- te geven. Met de Solidariteitskas worden noodlijdende gemeenten ondersteund. Daarnaast kunnen gemeenten die kansen zien om nieuwe wegen in te slaan beroep doen op dit fonds. Onze gemeente draagt aan dit fonds 5 euro per belijdend lid per jaar af. Wat overblijft, is voor de plaatselijke gemeente. Bij de acceptgiro treft u een folder aan met meer informatie. Mogen we dit jaar weer op u rekenen?

Het College van Kerkrentmeesters

(19 april 2018)

Nieuw logo:

Tijdens de gemeenteavond toonden we u het nieuwe logo dat we gaan gebruiken als gemeente. We danken Henk Branderhorst, die met ons meedacht, en het logo heeft ontworpen. We gaan het gebruiken in officiële documenten, en het zal ook op de website terugkomen.

(12 april 2018)

Psalmpje.nl

De gereformeerde kerk in Andel ontwikkelde het idee van een psalmpje. Een psalmpje is een kleine grafische tekening bij een Bijbeltekst uit het boek Psalmen. Het is mogelijk om hiermee een bijzondere wanddecoratie samen te stellen. Ook kunnen ze als wenskaart worden gebruikt. Lees meer over dit initiatief op www.psalmpje.nl