Nieuws

Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws uit onze gemeente.

 

 

(15 juni) Belijdeniscatechese:

Belijdenis doen van het geloof is vandaag de dag veel minder vanzelfsprekend geworden dan voorheen. Daarvoor zijn allerlei verklaringen te geven. Toch willen we u en jullie uitnodigen om eens na te gaan waarom je er nog niet toe kwam om belijdenis te doen. En of er redenen zijn waarom het er wellicht tóch van kan komen! Graag ga ik hierover met u en jullie in gesprek. Bel gerust, stuur een mailtje, of gebruik het inloopuur op dinsdagmorgen. Wie weet kunnen we volgend jaar een traject van belijdeniscatechese starten, om van daaruit te ontdekken wat Gods weg zou kunnen zijn!

 

(15 juni) Buitendag voor kinderen basisschool

24 juni houden we de buitendag. Lekker spelen in de Drunense duinen!

Voor alle info en opgave, kijk hier.

 

(15 juni) Jeugddienst 25 juni

Zondagmorgen 25 juni wordt in de kerk van Eethen een jeugddienst gehouden. De dienst wordt geleid door onze eigen predikant. Tieners van de JV uit Broek en Eethen/Drongelen denken vooraf mee bij de opzet en inhoud van deze dienst. Uiteraard willen we jullie en u allemaal van harte uitnodigen om deze dienst bij te wonen. De aanvang is 9.30 uur. Welkom, en neem gerust anderen mee!

 

(15 juni) Onderwerpen voor prediking

Soms kan het zijn dat er een Bijbelgedeelte is dat je heeft geraakt, of dat vragen oproept. Of er is een onderwerp dat raakt aan je christen-zijn doordeweeks. Graag wil ik u en jullie vragen om dit soort onderwerpen aan mij door te geven. Dan kan ik kijken op welke wijze we ze in de diensten op zondag of in het kringwerk doordeweeks aan de orde kunnen stellen. Schroom niet! Ds. Vastenhout

 

(8 juni) Lopend Vuurtje 2017:

Afgelopen zaterdag was er weer de fietstocht Lopend Vuurtje. In totaal hebben 251 mensen meegefietst, waarvan 8 mensen in Drongelen begonnen zijn. Het doel van dit jaar was het opknappen van het bouwen van huizen in Bangladesh. De totale opbrengst van de fietstocht was € 7170,83. De verkoop van cake, soep en broodjes, en de activiteiten hebben in onze kerk € 318,14 opgebracht. Hierbij willen we iedereen bedanken, die op welke manier dan ook, een bijdrage heeft geleverd. We kunnen terugkijken op een mooie dag met een mooie opbrengst.

Zendingscommissie Eethen/Drongelen

 

 

(31 mei) Rond viering Avondmaal

Vesper: Op zondag 11 juni mogen we als gemeente weer de Maaltijd van onze opgestane Heer vieren. Woensdag 7 juni bent u daarom van harte welkom om de vesper bij te wonen die we houden als voorbereiding op deze viering van het Avondmaal. We komen om 20.00 uur samen in de kerk van Eethen. De vesper duurt ongeveer een half uur.

Censura Morem: Verder wijzen we u in verband met onze voorbereiding op het Avondmaal het Censura Morem noemen. In de kern is dat een mogelijkheid die de kerk biedt om als gemeentelid een pastoraal gesprek te voeren over (zondige) situaties in het leven die het deelnemen aan het Avondmaal in de weg staan. We hebben daar niet een vast moment voor, maar volgende week kunt u onze predikant daar voor benaderen. Uiteraard is het ook mogelijk met hem in gesprek te gaan over andere vragen die er bij u of jullie leven rond het vieren van het Avondmaal, en uw deelname daaraan.

 

(31 mei) Buitendag jeugdwerk

De jaarlijkse buitendag staat gepland op 24 juni. Nadere info volgt, maar hou de datum vast vrij! Bij slecht weer wijken we uit naar 8 juli.

 

(31 mei) Brief vacatures kerkenraad

Graag herinneren we u aan de brief die in mei bij de Voetius is bezorgd over de vacatures die er zijn in de kerkenraad. Denkt u met ons mee? Graag horen we als kerkenraad van u. Mocht u de brief nog willen ontvangen, neem dan contact op met onze predikant.

 

(31 mei) Solidariteitskas

Binnenkort mag u de brief van de solidariteitskas weer verwachten. Als gemeente binnen de Protestantse Kerk zijn we verbonden met gemeenten in andere plaatsen. Jaarlijks wordt daarom de landelijke actie voor de Solidariteitskas gehouden. De helft ervan is bestemd voor onze eigen gemeente, het andere deel dragen we af aan de Solidariteitskas. Met dat geld worden gemeenten in nood geholpen en worden vormen van bijzonder pastoraat (onder studenten bijvoorbeeld) betaald. Mogen wij rekenen op uw solidariteit en uw bijdrage? Daarbij het vriendelijke verzoek om het betalingskenmerk te gebruiken dat op de brief staat weergegeven, dit helpt de kerkrentmeesters bij de administratie.

 

(31 mei) Ophaaldag rommelmarkt

Op 17 juni zullen in Eethen van 9.00 tot 11.00 uur huis aan huis rommelmarktspullen opgehaald worden met het oog op de rommelmarkt op 1 juli. Zet de spullen die u kwijt wilt graag voor 9.00 uur aan de straat.

We herinneren u en jullie aan de brief die onlangs werd uitgedeeld (en die op de website van de gemeente te vinden is) met daarin manieren waarop ieder van ons zijn of haar steentje aan de rommelmarkt kan bijdragen. Geef dat even door aan Sandra Rochat 0416 351376/ 06 57273369.

 

(31 mei) Lopend vuurtje

Op zaterdag 3 juni 2017 zal de fietstocht 'Als een lopend vuurtje' weer georganiseerd worden. Het goede doel waarvoor dit jaar gefietst wordt is: huizen voor de inwoners van Bangladesh (Stichting Woord en Daad). U kunt vertrekken vanaf de kerk in Drongelen om 9.30. Het inschrijfgeld bedraagt € 3,- per volwassene, € 2,- per kind met een maximum van € 8,- per gezin. Deze dag kunt u in de kerk terecht voor koffie, thee met cake, soep en broodjes. Ook als u niet mee fietst, bent u natuurlijk van harte welkom om iets te komen eten en drinken. Daarnaast hebben we weer een thema, dit jaar is het thema Pinksteren.

Wilt u meer informatie over de fietstocht 'Als een Lopend Vuurtje', dan kunt u een kijkje nemen op de website: www.lopendvuurtje.info. Voor overige vragen kunt u ook een mail sturen naar 2007lopendvuurtje@gmail.com We hopen op een mooie opkomst en heten u alvast van harte welkom op deze dag!

 

 

(22 mei) Oproep om mee te helpen met de rommelmarkt

Zondag werd de brief uitgedeeld waarin een oproep wordt gedaan om mee te helpen bij de rommelmarkt ten bate van het beamerproject. De datum is 1 juli.

De brief is hier te vinden.

 

 

(11 mei) Samen Doen

Vanuit de kerkenraad hebben we de avond rond Samen Doen in het dorpshuis bezocht. Iets wat de moeite waard was om hier te delen, is de website van de vrijwilligerscentrale Aalburg. Ook is hier de activiteitenkalender te downloaden. Iets om (oudere) gemeenteleden op te attenderen!

 

(7 mei) Hand-out themadienst

Hier is de hand-out van de themadienst over Romeinen 6 vers 1-11 te vinden.

 

(5 mei) Verhaal over Frits Citroen op tv

Op 4 mei werd in het programma Geloof en een hoop liefde (EO) het verhaal verteld van Frits Citroen. Indrukwekkend! Gemeentelid Wim van der Kolk komt ook aan het woord. Het is hier terug te kijken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Copyright. Hervormde gemeente Eethen Drongelen 2017